(Image: g-stockstudio / Shutterstock )

5 tips for å etablere kontakt først i Online Dating

Dette er hvordan du vil øke sjansen for at din første melding vil vekke interesse.

I nettdating, å klikke på "send" eller å ta opp telefonen for den første samtalen er nervepirrende for mange folk.

Å ta kontakt vil som regel gjøre dem svært nervøs, og disse nervene medfølger følelser av spenning og kiling i magen. Oftere enn ellers, vil det å komme seg gjennom disse følelsene være belønnet dersom den rette stemningen oppstår. Det kan også bidra til at stemningen utvikler seg på en god måte ved å benytte tipsene og triksene som står nedenfor.

#1 Ta sjansen

Er du redd for at du ikke vil finne de rette ordene? I det tilfellet dette forhindrer deg i å sende en melding til en profil som vekker interesse, kan det være at du frarøver deg selv og din potensielle partner noen av livs beste øyeblikk.

Tross alt, situasjonen din vil ikke forandre seg hvis han eller hun ikke svarer. Og om du faktisk får et svar, vil det være en sjanse for at du får en online flørt – eller mer enn så.

#2 Vær tålmodig

Selv om det å sende og svare på meldinger kun tar et par sekunder med dagens internett, bør du likevel være tålmodig.

Folk vil ikke alltid være i stand til å svare umiddelbart. Noen ganger er det også mulig at de lider av frykt for å ta kontakt og sliter med å finne de rette ordene. Derfor, utøv litt tålmodighet. Dette kommer til å lønne seg i de fleste tilfellene.

(Image: Rawpixel.com / Shutterstock )(Image: Rawpixel.com / Shutterstock)

#3 Våg å vise at du er nervøs

Jo enklere, mer hverdagslig og mer standardisert ditt forsøk på å ta kontakt i nettdating er, jo lavere sjanse du har for å oppnå suksess.

Føler du deg usikker og nervøs om ditt ordvalg og emnevalg? Kommuniser dette åpent til din samtalepartner. Ikke bare vil dette lette samtalen for begge parter – det skaper også sympati.

#4 Gjør hjemmeleksene dine på forhånd

Vis, i deres første utveksling, at du ikke kun er interessert på grunn av et fint profilbilde: vis at du er genuint interessert i den andre personen. Du kan gjøre dette ved å forsiktig lese profilen og referere til den ved din første kontakt.

I tillegg, prøv å tenk på et par ord for å avslutte meldingen med, som på en høflig og bestemt måte ber samtalepartneren din om et svar.

#5 Vis interesse, men ikke spør for mange spørsmål

Hvis du spør mange spørsmål i din første melding, vil dette virke hensynsfult og interessert – men, det er godt mulig at du alt for raskt krysser noen personlige grenser.

Videre, så vil mange personer vike unna det å svare på mange spørsmål.  Det er tross alt en anstrengelse! Du bør heller bruke informasjonen du har til rådighet for å føre søkelyset på ting som dere muligens har til felles og bli bedre kjent med hverandre.

Du kan oppnå dette ved å skrive noe langs disse baner: "Jeg har sett i din profil at du spiller guitar. Jeg ville bare ta kontakt, fordi jeg også begynte å spille og fordype meg innen alt som angår musikk for tre år siden..."

(Image: Ditty_about_summer / Shutterstock )(Image: Dittyaboutsummer / Shutterstock)

Konklusjon: hold det kort og originalt, samtidig som du skaper dybde

Vær sikker på å ikke kun bruke tomme uttrykk slik som "Ville like å møte deg, send meg en beskjed!" i din første melding. I de aller fleste tilfellene så vil dette ikke fungere.

I stedet, ta litt tid for å skrive et par linjer (ikke mer enn 300 ord) og nevn hvorfor du ville likt å møte denne personen, hva det er du finner interessant om han eller henne, samtidig som du gir litt informasjon om din egen personlighet (særtrekk, hobbyer, yrke, osv).

Så lenge du viser ærlig og genuin interesse for en profil, og på samme tid skaper god stemning, vil du som regel få en respons på din aller første melding.